Un gand

Nu stiu ce vreau de la viata,dar stiu ca nu vreau sa mint viata.

Asa cum iubesc copil nascut din mine,asa iubesc si copiii viitorului meu sange,oriunde voi fi.
Acesta este respectul pt natura si viata.

"Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine,
dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face."

"Nu judeca . Oricine este doar el însusi . "

Asta-i frumusetea inteligentei: ca nici unul nu se cere a fi ca altul, fiind in acelasi timp apropiati.

"În mijlocul teoremelor şi ecuaţiilor, nu uitaţi omul!"

"Scopul vietii nu are nici o legatura cu ceea ce obtii tu de la ea,ci are de-a face numai cu ceea ce pui tu in ea."

Cand cutez sa privesc in jurul meu sa vad iubirea,invatasem deja iubirea de la mine insami.

Pentru a vedea proprietatile lucrurilor nevazute,
pastreaza-ti capacitatea de a trai paralel prin simtire si ratiune in acelasi moment de viziune.

"La preţul zilei se vând conştiinţele şi sunt cumpărate sentimentele. Diferenţa de preţ nu înseamnă şi diferenţă de calitate."

Viziune larga asupra vietii din mine- asta-i fericirea mea.






luni, 20 decembrie 2010

Iubire-ideea cea mare,Neale Donald Walsch

ideea cea mare
29 Iul 2009
Neale Donald Walsch - Ideea cea mare
"Ideea cea Mare este ca exista doar Un Dumnezeu - si ca acestui Dumnezeu nu-i pasa daca esti catolic sau protestant, evreu sau musulman, indian sau mormon, sau daca nu ai nici un fel de religie.

Ideea cea Mare este ca tot ce avem de facut este sa ne iubim unii pe altii - si, in lumea noastra, toate celelalte vor avea grija de ele insele, din vointa noastra de a actiona cu afectiune unii cu ceilalti. Ideea cea Mare este ca nici unul dintre noi nu este mai bun decat altul.

Ideea cea Mare este ca toate resursele naturale ale Pamantului apartin tuturor oamenilor lumii - si asta nu are nimic de-a face cu terenul pe care, in care sau sub care se afla localizate resursele.

Ideea cea Mare este ca nimeni nu "detine" cu adevarat nimic, cu atat mai putin pe altul - sau chiar bucati din planeta care este casa speciei noastre.

Ideea cea Mare este ca libertatea este esenta Vietii, nu ceva ce dobandesti sau ce-ti poate fi dat, ci Ceea Ce Esti - si orice efort de a-i limita exprimarea este un efort de a limita Viata Insasi, pe care sufletul o va re-crea la fiecare nivel, pana ce sufletul, care ESTE libertate, este exprimat pe deplin, in fiecare clipa.

Ideea cea Mare este ca bucuria este starea naturala a fiintei noastre si ca bucuria este intotdeauna exprimata cel mai deplin si cel mai rapid, prin daruirea ei."


Vizite: 523 | Voturi: 163 | Medie: 3,1
Voteaza si tu!
COMENTARII
Comment by: softroots
Date: 30 Iul 2009, 02:08
o cautatoare (?) a adevarului, la fel ca noi ceilalti. din punctul asta de vedere ar trebui privit t extul care este un amestec de concepte. am sa-i reprosez autoarei lipsa de pragmatism. lumea e plina de oameni care isi motiveaza actiunile prin concepte care suna la fel de frumos insa actiunile lor sunt egoiste si pline de frica si mijlocite de ranirea celorlalti.
[raspunde]
Comment by: softroots
Date: 30 Iul 2009, 02:14
asa cum ati spus, Dona Clara, dreptatea, adevarul si frumusetea sunt in iubire, dar este decizia fie caruia in parte sa o urmeze. viata printre oameni ne pune la indemana doar posiblitatea de a apara d reptatea, adevarul sau frumusetea si de a vorbi despre iubire.
[raspunde]
Comment by: softroots
Date: 30 Iul 2009, 02:25
cred ca ideile mari sunt prea sus pentru realitate, in sensul ca realitatea cere actiuni, iar utilit atea unei idei este data de utilitatea actiunii pe care o motiveaza. cu cat o idee este mai mare cu atat mai mult este un ideal de urmarit decat o cale. cred ca dreptatea, adevarul si frumusetea sunt cai catre implinirea idealului iubirii pe pamant. ele apar separat asemeni drumului pe care mergi pr ivind in jos, dar daca nu urmezi cu atentie drumul, nu poti ajunge la destinatie.
[raspunde]
Replay by: lisa1313
Date: 03 Aug 2009, 05:23
ideile mari ...nu-ti ajunge o viata sa le pui in practica,in actiuni,nu-i vorba ca ele sunt prea sus pt realitate,mai degraba sunt prea sus pt noi cat timp nu n e cunoastem capacitatile sufletesti si mentale, si ne oprim in a le cunoaste.
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:11
uite, alte cuvinte pentru aceleasi ganduri : o idee este cu atat mai aproape de realitate cu cat din ea poate rezulta o directie in care sa actionezi. eu nu re fuz Ideea cea Mare, eu caut sa aung la ea . eu spun : Ideea cea Mare e departe , pana la Idee e nevoie sa gasim cai de urmat . mai mult , celor care refuza Ideei Mari le spun : sunt posibile , dar calea pe care mergeti nu va duce spr e ele .
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:17
nu cred ca toti oamenii se pot bucura de implinirea pe care le-o ofera Ideile Ma ri . asta este realitatea vietii in comun . de aceea spun : pentru un anumit om , exista o anumita cale . daca vrei sa impartasesti implinirea ta gaseste o fata a ei , mai putin stralucitoare , pe care sa o poata privi si cel care tr aieste in intuneric . e foarte greu , sunt de acord , aproape ca si cum ar tr ebui sa iti dedici viata acestei misiuni .
Comment by: softroots
Date: 30 Iul 2009, 02:31
textul este o abordare separata de realitate, deoarece realitatea contactelor umane si sociale cere raspunsuri practice - bazate pe cunoasterea persoanei cu care vii in contact, adaptate la contextul social-profesional - la intrebarea ' in ce masura imi foloseste asta ? '. Ideea cea Mare e frumoasa ca rasaritul pe care il privesti cat iti bei cafeaua, dupa care pleci la munca.
[raspunde]
Replay by: lisa1313
Date: 03 Aug 2009, 05:33
chiar crezi,ca este doar cat timp iti bei cafeaua,pai in rest ce esti,robot?rasp unsurile practice pe care le cere societatea nu ar avea nici o baza solida daca in esenta nu ai gasi si sensul ce reiese din acest text.o persoana cu care vii i n contact in domeniul socio-profesional,nu este un robot.in contextul socio- pro fesional gasesti aprente personale ale fiecarui individ,eu cred ca asta e util s i incurajator.
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:29
nu stiu de ce , dar nu ma simt agresat de faptul ca va opuneti atat de puternic vorbelor mele . imi place asta , inseamna ca am incredere in dumneavoastra . uite , ce am vrut sa spun eu la sfarsit este ca e nevoie de mai multa munca de a aduce idealul in practica decat de privit idealul cu uimire si auto-gratifica re . iarasi , pun problema din punctul de vedere al celor care ar vrea sa-si i mbunatateasca viata dar nu stiu cum .
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:33
mi se pare ca dumneavoastra vedeti legaturi directe intre idealuri si actiuni, s i ce vi se intampla . e minunat , dar vrem si noi , ceilalti . paranteza - i n societate , pentru majoritatea oamenilor , este posibil sa se gaseasca o sta re de echilibru interior prin urmarea scopurilor majoritatii : slujba unde sa te pricepi si sa fi apreciat , familie , casa , masina . aceasta stare de echi libru e considerata de multi implinirea .
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:43
mai departe , e posibil ca exersand o activitate , sau un mod de gandire sa ve zi dincolo de scopul practic , sa atingi iluminari partiale - inchid paranteza si spun ca nu am in vedere atingerea iluminarii la sfarsitul unei vieti in care societatea te lasa in pace . e probabil pentru multi dintre noi ca drumul catre implinire sa aiba loc in continuu conflict cu lumea din jur . cu suisuri si co borasuri . inainte sa acuzam lumea sau pe noi insine sa stam si sa vedem ca nat ura realitatii face conflictele necesare
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:51
iar in privinta raporturilor profesionale , ce sa zic , am pus iubirea inainte a oricarui alt concept dar nu a rezistat prea mult in fata incorectitudinii , m inciunilor , sabotajelor motivate de invidie sau frica de schimbare . prin rap orturi profesionale inteleg mai mult decat : eu ofer asta si tu imi oferi atat in schimb .
Comment by: softroots
Date: 31 Iul 2009, 23:12
pe de alta parte, o idee este mai buna decat o stare pentru a-ti regasi echilibrul. o idee Mare iti da sentimentul ca faci parte din ceva, fie pentru omul in societate, fie pentru omul singur in fata naturii. si tanarul care gandea ca daca nu poti sa ajuti pe cineva, macar sa nu ii faci rau, imi adu ce aminte sa las visele celor care au nevoie de ele. atat doar ca nu cred ca iubirea poate fi explic ata in cuvinte, nu poate fi redusa la niste concepte si nici nu poate fi transmisa astfel
[raspunde]
Comment by: lisa1313
Date: 03 Aug 2009, 05:46
iubirea poate fi transmisa prin existenta noastra,o existenta de calitate.daca oamenii ar urma si de scoperii caile iubirii nu ar mai reusii sa faca rau.cel ce are nevoie de vise,va fi asa departe de o m incat nimeni nu i le poate distruge,ci doar poate intr-o zi ceva care va face un zgomot enorm,sau il va scutura zdravan,il va trezi din vise,si nu ceva din exterior ci tot ceva din interiorul lui.po ti accepta sa faci parte din ceva,dar ar fi culmea sa te minti ca nu ramai intreg.pai tocmai ca nu i i faci rau tanarului il ajuti,cu toate ca un rau ar fi complet bineanteles si cu participarea lui.
[raspunde]
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 14:52
tanarul, am vrut sa zic, eram eu. nu ma adresez doar acestui text, nici dumneavo astra Dona Clara, nici mie doar, ci si acelora care pot citi si au vise la care tin. nu este oare si cazul textului pe care l-ati propus ? persoana care l-a scr is crede, probabil, cu toata puterea vointei sale in Ideea cea Mare, dar realita tea este ansamblul nenumaratelor vointe ale tuturor oamenilor, iar pentru cei a caror cale in viata, diferita de Ideea cea Mare, le ofera mai multe satisfactii, probabil, Ideea e doar un vis.
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 15:00
iar pentru cei fara cale, care nu au ajuns singuri sa creada cu toata puterea vo intei in Ideea cea Mare, nu este oare Ideea doar un vis ? frumos fara doar si po ate, dar de neatins. adaug -inca- pentru dumneavoastra. apoi, spuneti ca cel car e are nevoie de vise e departe de om. e drept ca singuratatea e e adesea destinu l social al celor care vad lucrurile diferit. dar visele pot fi despre raporturi superioare intre oameni, despre o lume ridicata peste realitatea materiei, desp re o viata de creatie decat despre o viata de consum
Comment by: lisa1313
Date: 03 Aug 2009, 05:57
-sa daruiesti bucurie caci ea te ajuta sa descoperi
-sa nu-ti limitezi exprimarea caci numai ea i ti da libertatea de a trai
-nimeni nu detine cu adevarat nimic,caci "totul" este infinit,si sunte m prea mici pt a avea puterea sa-l detinem,etc.
-suntem egali in fata a ceva ce nu am creat noi-celalalte doua sunt destul de explicite
[raspunde]
Replay by: softroots
Date: 03 Aug 2009, 18:22
asadar pozitia dumneavoastra vis-a-vis de citat este : iata niste idei care pot fi transpuse in principii de urmat , iubirea poate fi invatata daca urmezi pri ncipiile iubirii suficient de mult . fie . pozitia mea este : iata niste idei care nu ofera mijloacele de a le transpune in practica , iubirea nu poate fi i nvatata de oricine in acelasi fel . fie ? cred ca ambele pozitii pot exista in a celasi timp
Replay by: lisa1313
Date: 03 Aug 2009, 23:35
"citatul sparge un pic tiparul in care e incadrata si blocata iubirea si viata i n societatea de asta zi,nu e un drum ci e ca un reper pt a merge mai departe."de ja am mai zis-o,plus ca ma intereseaza si ce crede cititorul despre citat,ce gas este in el.cred ca mijloacele de a transpune in practica sunt deseori diferite,i ubirea ramane aceeasi,chiar daca nu o putem invata toti in acelasi fel.
Replay by: softroots
Date: 08 Aug 2009, 12:46
cred ca inteleg ideea pe care ai urmarit-o . este ceva de felul gandirii poziti ve , vizualizarii rezultatului pozitiv , nu ? iar mijloacele sunt doar soluti i de moment , nu ? am incercat asta ceva vreme . o problema acestei abordari este ca fiecare om te percepe diferit , in functie de gradul sau de cunoastere . in lipsa unei cai de urmat , consecintele iubirii gresit intelese de ceilalt i iti vor limita mijloacele de exprimare si , in final , dorinta de a iubi .
Replay by: lisa1313
Date: 09 Aug 2009, 04:00
da ai foarte mare dreptate,stii multe tu,asa am crezut si eu ca ceilalti imi vor limita mijloacele,dar nu uita ca mijoacele de exprimare le descopar eu indifere nt de evolutia celuilalt,deci drumul tot il continui,depinde de mine sa trec pes te incetinirea provocata de celalalt.am observat si eu de-a lungul anilor persoa ne care ma percepeau diferit,chiar daca eu ramaneam aceeasi,chiar am facut exper iente in acest caz si ar putea fi persoane care m-ar dezaproba.
Replay by: lisa1313
Date: 09 Aug 2009, 04:17
am facut observatile acum ceva ani ca omul speriat de necunoscutul ce se afla in tine-poate de complexitatea ta,ce celalalt are impresia gresita ca trebuie sa o primeasca iar asta ii provoaca frica ca nu va putea face fata-incearca sa adune informatii despre tine pt a te putea incadra intr-un tipar construit de el in i nteriorul lui,exista tipare favorabile si nefavorabile,in functie de trairile vi etii lui,cele favorabile la baza lor se afla visele si asteptarile personale iar la cele nefavorabile fricile,durerea si ego-ul.de ce am scris favorabile si nef avorabile?
Replay by: softroots
Date: 10 Aug 2009, 23:13
credeam ca invatam indirect unul de la celalalt . deocamdata imi amintesc ca lu crurile opuse dar de aceeasi intensitate sunt doua aspectele ale aceleiasi reali tati iar sensul e in unitatea aspectelor separate . acum ca am inceput sa ma ex prim , imi amintesc ca nu asez oamenii in tipare , adesea automat - ca mecanis m de aparare al mintii , decat cand renunt sa mai imi pese de ei sau la impactu l unor actiuni negative din partea lor . altfel ii intalnesc mereu in necunoscu t pentru ca refuz pentru mine sa accept un tipar .

2 comentarii:

Catalin spunea...

Avem totul şi nu avem nimic...

Toteu spunea...

pai,mai ne bucuram inca ca putem zice:eu am,indiferent spre ce ne-am indrepta privirea.deci sunt doua actiuni diferite,zici si te uiti in interiorul tau sufletesc.
totul este,exista-nimicul face parte din totul infinit.

Da mai departe

“Binecuvântată fie această zi, fie ca eu să o fac specială în vreun fel.
Binecuvântată fie viaţa mea, fie ca eu să o tratez cu dragoste şi atentie.
Binecuvântaţi să fie toţi oamenii, fie ca eu să văd bunătatea în fiecare.
Binecuvântată fie natura, fie ca eu să îi observ frumuseţea şi minunăţiile.
Binecuvântat fie adevărul, fie ca el să-mi fie mereu cel mai bun prieten.”

"Vino, Doamne al meu, Tu, pe Care Te-a dorit şi te doreşte ticălosul meu suflet!
Vino, Cel ce Tu Însuţi Te-ai făcut dorinţă întru mine şi m-ai făcut a Te dori pe Tine,
Cel cu totul neapropiat. Vino, bucuria mea cea neîncetată şi desfătarea şi slava.
Vino, suflarea mea, viaţa mea, mângâierea sufletului meu. Fă-Te cu mine un duh,
Preabunule Stăpâne, fără de amestecare, fără de mutare, fără de schimbare, Dumnezeule
cel peste toate.

Fă-Te mie toate întru toate, hrană negrăită şi cu totul nemistuită, care de-a pururea
se revarsă în buzele sufletului meu şi curge ca un izvor în inima mea,
îmbrăcăminte care străluceşte şi cu totul arde pe draci,
curăţire care mă spală pe mine prin nestricăcioase şi sfinte lacrimi,
pe care venirea Ta le dăruieşte celor către care vine.
Fă-Te mie, Doamne, lumină neînserată şi soare neapus,
în tot locul strălucindu-mă pe mine, Cela ce nu Te întorci dinspre nimeni,
ca să nu ne acoperim cu întunericul păcatelor noastre, nevoind a veni către Tine.

Depărtează de la mine, Doamne, toată înălţarea cea pierzătoare şi-mi dă mie, Doamne,
înţelepţirea desăvârşită a ochilor. Pune limbii mele frâu. Arată urechile mele bine
supuse sfintelor Tale porunci. Dă-mi răbdare întru necazuri.
Înţelepţeşte şi întăreşte inima mea întru îndelungă-răbdare, întru milostivire,
întru dragoste, întru smerită cugetare, în pace către sine-mi şi către toţi,
întru întoarcere de la lenevia şi trândăvia dracilor, în care ca în nişte dulceţi
m-am desfătat. Dă-mi mie desluşire lămurită în gânduri, ca să aflu pe care dintre
ele se cade mai mult a le alege. Dă-mi mie să cunosc meşteşugirile diavolului şi
să mă lepăd de ele şi de el;şi cu totul să-mi tai voia mea şi să las cele ale mele
întru purtarea Ta de grijă,şi de acolo să nădăjduiesc folosul.

Căci la Tine este viaţa mea, lumina mea, mântuirea mea.Şi pe Tine Te binecuvântez
şi Te slăvesc şi Ţie mă închin, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte
şi Purcezător şi Celui de o veşnicie cu Tine şi de o fiinţă cu Tine al Lui Fiu,
totdeauna, acum şi pururea,şi în vecii vecilor. Amin."

Premiu