Un gand

Nu stiu ce vreau de la viata,dar stiu ca nu vreau sa mint viata.

Asa cum iubesc copil nascut din mine,asa iubesc si copiii viitorului meu sange,oriunde voi fi.
Acesta este respectul pt natura si viata.

"Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine,
dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face."

"Nu judeca . Oricine este doar el însusi . "

Asta-i frumusetea inteligentei: ca nici unul nu se cere a fi ca altul, fiind in acelasi timp apropiati.

"În mijlocul teoremelor şi ecuaţiilor, nu uitaţi omul!"

"Scopul vietii nu are nici o legatura cu ceea ce obtii tu de la ea,ci are de-a face numai cu ceea ce pui tu in ea."

Cand cutez sa privesc in jurul meu sa vad iubirea,invatasem deja iubirea de la mine insami.

Pentru a vedea proprietatile lucrurilor nevazute,
pastreaza-ti capacitatea de a trai paralel prin simtire si ratiune in acelasi moment de viziune.

"La preţul zilei se vând conştiinţele şi sunt cumpărate sentimentele. Diferenţa de preţ nu înseamnă şi diferenţă de calitate."

Viziune larga asupra vietii din mine- asta-i fericirea mea.






duminică, 16 ianuarie 2011

Discutie-firicele de practic din cunoastere si intelegere

nu stiu daca a-ti observat pe acest blog expuse,mai multe situatii de INTELEGERE.
Acum continui sa va expun,inca una in cele ce urmeaza:

EL-
Sunt surprins(evident placut)sa te gasesc asa,acum,aici
Sunt un pic nepregatit dar eu n-am fost niciodata pe dea-ntregul pregatit pentru nici unul din lucrurile mari pe care le-am facut in viata mea,
Am stiut doar ca ele trebuie sa se intimple,ACUM,si m-am aruncat cu capul inainte.
Deseori in zid.
Sunt dupa o calatorie de 20 de ore-din Colorado/USA de unde am plecat deja rupt de oboseala si in cirje,dupa un accident pe munte.
Pe de alta parte,nici cind sunt in toate functiile mentale si fizice nu sunt asa "in touch"
cu latura mea sensibila,cind nu am pentru cine.
Am avut parte de momente extraordinare(la nivel personal) in viata mea.Sint sigur ca cineva ca tine ar sti sa le asculte.Eu nu vorbesc prea usor despre mine.
Mai scrie-mi despre tine A.

EU-
Drag vestitor al gasirii noastre
Doresti sa iti povestesc despre mine...sunt o fire deschisa-de aceea ma voi arata tie cat mai libera in adevarata apropiere de o eventuala exprimare sufleteasca,
...sunt o fire artistica innascuta-de aceea timpul gasirii noastre imi este bucurie.
Nu-mi este peste fire de a fi corecta cu mine insami si acest lucru ma ajuta mult in viata mea.
Sunt o femeie in toata firea,iar aceasta poate fi usor observat de tine...o dezvoltare deplina si o maturitate care esti invitat sa o savuram impreuna.De prea plin,in feminitatea proprie ,inca nu am gasit...
Incerc sa formulez in cateva cuvinte,ce,cine,cand sunt eu...Amuzant mi se pare aceasta,caci nu prea reusesc sa ma vad obiectiv,decat daca fur de prin cateva resturi de exprimare sufleteasca.
Dansul eu l-am exprimat prin armoniere,mai mult printr-un ansamblu de miscari abstracte din sufletul meu in viata de zi cu zi.Nu am cautat situatile favorabile pt. a strange armonierea la un loc si sa o expun pe ritmul unei melodii,decat singura.Si singura,...nu m-am abtinut sa vad acest ritm interior extraordinar de frumos,e ceva de nedescris...dar vazut de mine... si cu ochii deschisi,cand dansez.E ca si cum privesti o floare de foarte aproape,intins pe burta pe un deal plin cu flori,in bataia vantului,in apusul soarelui,dupa o scurta ploaie,etc.
Arta...zambesc cu incantare cand ma gandesc la ea...mai clar:cand privesc la ea,indreptand privirea in mine.
Arta este o expresie estetica a vietii mele in curs de redare in termeni globali.
Sa-ti spun sincer,arta a fost pt. mine,calea de gasire a propriei indemanarii, necesare pentru activitati din domeniul vietii,in general.
Da, am avut momente cand imi trecea prin minte ca sunt neandemanatica,cu toate ca vedeam ca este in contradictie cu inspiratia din creativitate si elasticitatea mentala ce imi apareau ca niste calitati evident la indemana mea.
Eu,asa,am calatorit prin tari straine pt a atinge,in prin plan,cu privirea cati mai multi oameni diversi.Nu am plecat din tara cu intentia de a strange bani,ci de a trece prin viata asa cum as fi facut-o,si fiind in Romania.
De ceva vreme ma hotarasem sa raman in tara,preferential, pt. ca prin graiul romanesc oamenii,sau un anumit om ar putea mai usor sa se apropie de mine,de iubirea din mine.
Noi doi...sunt sigura ca avem multe lucruri ce ne vor ajuta sa ne apropiem impreuna, de cel mai scump fapt din viata noastra.Prin aceasta nu exprim vreo intentie de a grabii ceva,ce oricum exista in viata noastra,fara a ne face griji.
Am si eu o rugaminte de facut tie...doresc sa te descrii fizic(inaltime,etc) si daca e posibil o fotografie cu tine.O fotografie cat mai recenta,pt inceput.
Recent,ai avut un accident si oboseala.Te intreb: ce ai practicat pt. a ajunge sa te ranesti fizic,e grav?Scriu aceasta si datorita faptului ca nu sunt o mare adepta a sporturilor extreme.
Ei bine,iti doresc o repunere in functiune gradata,pt. a te simtii in forma cand ne cunoastem.
Te sarut si o zi vesela sa-ti fie azi.

EU-Nu stiu ce doresti,in plus de ceea ce ai dat de inteles,dar pana acum m-ai fi contactat,daca ai fi fost interesat de persoana mea.Totusi,chiar de mai cauti inca...suna-ma sau scrie-mi si spune-mi care-i problema, de nu-mi dai de stire.Asa ca un minim de efort si respect pt. o necunoscuta.Noapte placuta sa ai.

EL-Esti prea pretentioasa in exprimare.
Viata nu e o continua productie literara,uneori poti si sa vorbesti obisnuit.
Deasemeni,cred ca ai o sensibilitate exagerata care te impiedica sa te adaptezi mediului social.
Altfel,esti draguta,imi placi,dar nu-i destul.
Incearca sa iei tot ce-am spus intr-un mod constructiv.
Zimbeste.
O zi buna
A.

EU-da,de unde ai ghicit ca pot vorbi si obisnuit...
sensibilitate nu exista...ci doar un suflet si exprimarea lui.o scurtez acum,pt. ca e fiul meu ce doreste sa se joace pe calculator.
Suna-ma si e simplu sa-ti verifici ideile si imaginea care esti in curs sa ti-o faci despre mine.Daca nu suni...la noapte iti voi scrie mai multicel.
Eram scriitoare,daca doream sa exprim oamenilor,NUMAI literatura.

EU-Daca ai simtit un pic din inteligenta ce se strecura in vorbele mele,ai fi putut sesiza ca am multe posibilitati de exprimare.Orice om are,dar el are si preferinte.Eu nu am preferinte...ci ma exprim asa cum simt.In aceasta simtire se afla posibilitatile de a fi deschis in viata.Pretentii cu mine insami,am bineanteles...dar nu ele sunt importante pt. mine,ci putinul din mine care il redau prin vorbe.Eu nu pot face cale intoarsa si sa ma situez in superficialitate,doar in virtutea preferintelor cuiva.Aceasta ar insemna sa ma conditionez,iar pe calea care merg...nu exista conditii,ci doar favorabil.
Daca nu vrei sa primesti ce exprim...de ce crezi ca eu,as fi cea pretentioasa?
Eu pot ce vreau si crede-ma ca nu pot,doar literatura.Tu vezi in putinul ce il cunosti din mine,viul sau o carte?Foile unei carti dupa ce le citesti, nu vibreaza la atingerea ta,dar o fiinta vie iti raspunde...firesc,nu?
Adaptarea,nu-ti fa tu griji...pt. ca eu nu cred in adaptare,ci in apropierea dintre oameni...iar eu mi-am dezvoltat,de-a lungul timpului,o inteligenta emotionala deosebita.Asa ca scoate din context,sensibilitatea exagerata...caci nu are rost sa exageram,mai ales ca nu ne cunoastem.
Imaginile care,in lipsa de ocupatie,oamenii si le formeaza despre mine...am intuit de mult timp,ca nu mi-s constructive.De exemplu,de ce nu te-ai ocupat sa-mi citesti blogul,pagina net care ti-am dat-o,comentarile mele...cu mintea larg deschisa,fara a emite judecati.Ai fi exprimat acum,cu mine,mult mai liber in ce-ti poate inimioara.
Nu stiu ce criterii ti-ai impus tu,in cautarea ta...dar uite ceva constructiv:nu-ti mai impune nimic,ci doar simte,intuieste si inspira adanc.:)
Raspunde acestui mesaj.Sper sa te poti simti in largul tau...
Noapte buna.

El:
Spuneai ceva despre sporturile extreme,nu-ti plac.
Eu m-am accidentat catarindu-ma pe cascada de gheata-am facut aplinism de la 20 de ani.
Merg foarte rar acum,de 2-3 ori pe an.
Nu sunt un om agresiv dar am facut totusi box,3 ani la Steaua.
Am fugit din Romania in 1988 trecind singur Dunarea inot,in Yugoslavia.Acolo am fost prins,inchis,apoi trimis inapoi in RO. unde am fost condamnat la 1 an.
Am fost pe strazi la Revolutie.
Am plecat din Ro. din nou,la prima mineriada.
Acum sunt preocupat de atitudinea civica -a mea si a celor din jurul meu.Nu cred in nici un sistem politic,nu astept NIMIC de la guvern,de la biserici.Am asteptari doar de la mine.Sunt aici sa fiu generos,pe cit pot.(am de dus $1000 unor orfani din Prahova).

Eu:
Da,cam asa ceva...ziceam ca nu sunt o mare adepta.
Si nu am gandit rau despre tine,judecand ceva despre tine.Observ ca ai avut o viata palpitanta,cu bune-cu rele si ca iti place practicul.
Doamne ajuta,sa fie cati mai putini oameni care sa aiba asteptari de la acest sistem.
Somn usor.

6 comentarii:

Ben Ungar spunea...

Initial m-am simtit dator sa raspund.Cred in politetea simpla, nemistificata de artificii inutile. Sa-ti multumesc pentru farama de timp pe care mi-ai acordat-o.
Descopar, placut surprins,o prezenta agreabila, sensibila si oarecum stanjenita de o anumita lipsa de rezonanta...
Nu e locul si nici spatiul suficient sa continui.Timpul e un panaceu universal.Trebuie administrat cu grija si...veneratie.M-ar onora o continuitate a conversatiei.O zi frumoasa!

Toteu spunea...

Ben Ungar-politetea este de multe ori confundata cu un favor.dar pt. mine e doar o indicatie ca esti atent la celalalt.artificile apar,in neatentie...iar completarile in sugerari de situatii.
stanjenita nu sunt,caci propria prezenta nu-mi creeaza aceasta senzatie in comunicare.ceea ce am vazut eu in comunicarea cu acel om,era ca el prezenta o pasagera fandoseala...nu stiu daca aceasta imi era prezentata mie neaparat sau era doar in propria expectativa.
nu timpul vindeca,ci ceea ce ne rezervam sa traim.asa ca centrati pe timp si spatiu,ne vom simtii divizati in mii de feluri,neavand efortul suficient de a ne incadra in aceasta farama de fiinta multiplicata.
si pe mine m-ar incanta o continuitate a conversatiei,mai ales ca imi place spiritul tau observational.

Ben Ungar spunea...

Sa nu confunzi politetea cu complezentza. Eu percep politetzea ca o manifestare mai apropiata de tandretze, decat de perceptia seaca, formala a notziunii.
Timp - traire. Sinonim, aproape.Difera doar intensitatea si modul in care dispui de el, si, amara ironie, nu noi suntem cei care hotaram (in mare masura) ce se intampla sau ce va fi.Direct sau indirect, exista o majoritate care cu voluptate, tzine sa calce in picioare tot ce difera de universul mediocritatii lor. Eu am invatat sa iert si sa ignor.Nu sa ma resemnez. Si,departe de mine, gandul ca sunt deosebit.

Toteu spunea...

nu doresc sa le confund,doar ca politetea si complezenta au in comun doua insusiri:amabil si prietenos.asa ca fiecare avand aceste doua ca si continut,baiul aceluia care ajunge la formalism.se gasesc multi "luptatori",in ziua de azi care duc o adevarata cruciada, formalismului din orice domeniu al vietii.dar si ei prin lupta...se departeaza de continut.
nu sunt sinonime,deoarece timpul inca mai poate fi divizat...dar o traire...este din ce in ce mai imposibil.
pai, eu in viata nu am ce sa iert...raul,binele neamplinit.daca observi clar ca nu noi suntem cei ce hotaram,ai sa vezi ca si deciziile celorlalti sunt doar batai in vant.
gandul, oricum va ramane departe.

Ben Ungar spunea...

O zi frumoasa!
Icearca sa scapi de conotatia livresca a notiunii de complezenta!
Vei realiza, nu e decat un substitut a formalului.Ori,constat eu, tu nu-ti doresti conversatii goale, lipsite de continut(pe care formalul le implica). Iti doresti(banuiala mea) conversatii sincere, legate predilect de frumosul interior, de firesc.In complezenta,ambilitatea si prietenia de care spui devin contorsionate,fara SIMTZ. Lucru pe care nu-l dorim de obicei.

Joker spunea...

:)
Interesant

Da mai departe

“Binecuvântată fie această zi, fie ca eu să o fac specială în vreun fel.
Binecuvântată fie viaţa mea, fie ca eu să o tratez cu dragoste şi atentie.
Binecuvântaţi să fie toţi oamenii, fie ca eu să văd bunătatea în fiecare.
Binecuvântată fie natura, fie ca eu să îi observ frumuseţea şi minunăţiile.
Binecuvântat fie adevărul, fie ca el să-mi fie mereu cel mai bun prieten.”

"Vino, Doamne al meu, Tu, pe Care Te-a dorit şi te doreşte ticălosul meu suflet!
Vino, Cel ce Tu Însuţi Te-ai făcut dorinţă întru mine şi m-ai făcut a Te dori pe Tine,
Cel cu totul neapropiat. Vino, bucuria mea cea neîncetată şi desfătarea şi slava.
Vino, suflarea mea, viaţa mea, mângâierea sufletului meu. Fă-Te cu mine un duh,
Preabunule Stăpâne, fără de amestecare, fără de mutare, fără de schimbare, Dumnezeule
cel peste toate.

Fă-Te mie toate întru toate, hrană negrăită şi cu totul nemistuită, care de-a pururea
se revarsă în buzele sufletului meu şi curge ca un izvor în inima mea,
îmbrăcăminte care străluceşte şi cu totul arde pe draci,
curăţire care mă spală pe mine prin nestricăcioase şi sfinte lacrimi,
pe care venirea Ta le dăruieşte celor către care vine.
Fă-Te mie, Doamne, lumină neînserată şi soare neapus,
în tot locul strălucindu-mă pe mine, Cela ce nu Te întorci dinspre nimeni,
ca să nu ne acoperim cu întunericul păcatelor noastre, nevoind a veni către Tine.

Depărtează de la mine, Doamne, toată înălţarea cea pierzătoare şi-mi dă mie, Doamne,
înţelepţirea desăvârşită a ochilor. Pune limbii mele frâu. Arată urechile mele bine
supuse sfintelor Tale porunci. Dă-mi răbdare întru necazuri.
Înţelepţeşte şi întăreşte inima mea întru îndelungă-răbdare, întru milostivire,
întru dragoste, întru smerită cugetare, în pace către sine-mi şi către toţi,
întru întoarcere de la lenevia şi trândăvia dracilor, în care ca în nişte dulceţi
m-am desfătat. Dă-mi mie desluşire lămurită în gânduri, ca să aflu pe care dintre
ele se cade mai mult a le alege. Dă-mi mie să cunosc meşteşugirile diavolului şi
să mă lepăd de ele şi de el;şi cu totul să-mi tai voia mea şi să las cele ale mele
întru purtarea Ta de grijă,şi de acolo să nădăjduiesc folosul.

Căci la Tine este viaţa mea, lumina mea, mântuirea mea.Şi pe Tine Te binecuvântez
şi Te slăvesc şi Ţie mă închin, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte
şi Purcezător şi Celui de o veşnicie cu Tine şi de o fiinţă cu Tine al Lui Fiu,
totdeauna, acum şi pururea,şi în vecii vecilor. Amin."

Premiu